Historie

John Matthijssen meer dan 55 jaar ervaring in het vak, Matthijssen - Ten Have lichtreclame 95 jaar!

Het familiebedrijf Gebroeders Ten Have is in het jaar 1923 opgericht door de broers Jan ten Have en Wieger ten Have. Dit is destijds begonnen aan het Schuitendiep op een zolderkamertje. Tot de jaren '50 waren alle reclames die geproduceerd werden gemaakt van glas. Nog daarvoor, rond 1945, kochten de broers hun eerste pand aan de Peperstraat met hun eerste montagewagen. In 1960 was het bedrijf dusdanig gegroeid dat men een nieuw pand liet bouwen aan de Peizerweg en in de jaren 70 kwam Hein ten Have, de zoon van Wieger ten Have, in de zaak. Hij werd de nieuwe directeur toen beide broers er enkele jaren later mee stopten. Lichtreclame Groep Groningen nam Ten Have lichtreclame over, waarna het bedrijf is verhuisd naar de Rostockweg in Groningen.

Bekende opdrachtgevers in die tijd waren

Oude klant van John Matthijssen
Oude klant van John Matthijssen
Oude klant van John Matthijssen
Oude klant van John Matthijssen

Sinds de oprichting

Sinds de oprichting van Ten Have Lichtreclame in 1923 hebben de volgende personen het bedrijf geleid. Te noemen:

  • Hein ten Have
  • Arend Meppelder
  • Evert Hofstra Sr.
  • V.d. Linde
  • Jacob Venema
  • Ben v/d Berg, Andre Wubbolts
  • Patric de Graaf, John Matthijssen, Fipco ten Kate
  • Patric de Graaf verkocht het bedrijf aan Lichtreclame Groep Groningen
  • John Matthijssen, kocht het bedrijf uit het faillissement in oktober 2012
  • Ralph Matthijssen, Georgette Matthijssen

Vroeger en nu

Sinds 1963 was John Matthijssen al werkzaam in de lichtreclame en vanaf 1985 bij Ten Have. John was als 17 jarige jongen werkzaam bij de V&D in Groningen. Hij werkte als decorateur en etaleur. De heer Hoek, destijds eigenaar van Neonlux was bezig met een schets voor lichtreclame en de 17-jarige John had hier ter plekke een eigen idee bij. John was klaar met zijn schets en de heer Hoek bood hem gelijk een baan aan. John nam ontslag bij de V&D en begon bij Neonlux. Ten Have merkte het talent van John op en nam hem in dienst. Ten Have was destijds één van de grote lichtreclame leveranciers van Nederland. Zijn zoon Ralph heeft hier ook nog een tijdje gewerkt. Ten Have werd overgenomen door Lichtreclame Groep Groningen en dat was het moment waarop John dacht: "ik ga voor mezelf beginnen!”. In Noordhorn is John zijn eerste bedrijf gestart met Lammi (zijn vrouw), Ralph (zoon) en Georgette (dochter). Al snel zijn ze verhuisd naar een pand in Groningen, aan het Kweldergras waarna ze verhuisd zijn naar de Kieler Bocht in Groningen.

Toen kwam de overdracht

In 2014 heeft John het bedrijf aan zijn kinderen overgedragen. Vandaag de dag is Matthijssen - Ten Have lichtreclame net als van oudsher een familiebedrijf waar John, Lammi, Ralph en Georgette allen nog dagelijks werkzaam zijn tezamen met een team van vakmensen. We zijn er trots op dat we met de overname het bedrijf Ten Have lichtreclame in ere hebben kunnen herstellen en dat wij onze krachten hebben kunnen bundelen. Met onze gezamenlijke vakkennis streven wij ernaar de hoge kwaliteit producten en service voort te zetten.